Newt olvasási kihívás 2020 + augusztusi TBR

 

Hát, ehhez a ponthoz is elérkeztünk! A sokak által ismert Harry Potter ihletésű readathon utolsó köre fog elindulni augusztusban. 
A fenti videóban a readathon kitalálója bejelenti, hogy nem tervez már több ilyen olvasós kihívást, úgyhogy emiatt mindenképpen szeretném ezt az utolsó kört teljesíteni. 
Ehhez pedig az első lépés egy TBR lista összeállítása, amit a mai bejegyzésben meg is csinálok. 

Magáról a readathonról, vagyis az idei kihívás első köréről itt van a bejelentő videó:
link

-----------------------------------------

A kihívás kezdetén a "Trader of Magical Tomes" elnevezésű karriernél tettem le a voksom így az ahhoz kapcsolódó szempontok alapján kellett olvasnom az első körben(illetve most a második körben is majd). Ehhez a TBR listámat össze is állítottam itt, bár arról, hogy sikerült arról végül nem írtam(annyit elárulok, hogy sikerült mindent prompt-hoz olvasnom valamit).

Most, a Newt-nál viszont szeretnék kicsit bővebben beszélni az élményekről, úgyhogy a mostani TBR-on kívül még szeretnék a blogon mesélni erről a kihívásról.
Elsőként viszont lássuk, hogy miket is is kell elolvasnom augusztusban a választott karrierem alapján!

1. Ancient Runes

A: Bathsheda Babbling - author name starts with a B (first or last name)

B betűvel kezdődő írót szerencsére elég könnyű volt találni, hiszen itt van még nálam a Dracul, ami úgymond az utolsó aktuális, elolvasásra váró könyvtári könyvem itthon. A kihívás miatt nemrég hosszabbítottam is, hogy augusztusban el tudjam olvasni.
Ha már ide illik, ennyit megtehetek. :)


E: read a classic

Ez is elég egyértelmű választás volt ide, mert egy másik molyos kihíváshoz is "kell", másrészt mert ezt a trilógiát már jó ideje el akartam volna olvasni. Ezen kívül amúgy túl sok klasszikust nem is tudnék ide választani most jelenleg. 


2. Charms

A: cheering charm: read a humorous book
img_20200714_160220.jpg
Na, talán ezzel a ponttal volt a legnehezebb dolgom, hogy mit is válasszak rá, de szerencsére épp időben jött a megoldás egy frissen vett manga képében. ^^ Úgyhogy lényegében csak a szerencsés véletlenen múlott, hogy ide tudom tenni ezt a vidám olvasmánynak induló mangát. Egyetlen kis nehézség, hogy teljes mértékben japán nyelvű, de örömest bevállalom így is. :)


3. History of Magic

A: read a historical fiction

Ismét csak azt tudom mondani, hogy jelenleg csak ezt tudom ide tenni, de nem bánom, mert ezzel egy újabb trilógiát pipálhatok ki magamnak.
/Igyekszek ugyanis nem túl sok új sorozatba/trilógiába belekezdeni mostanában, inkább a már elkezdetteket akarnám befejezni./

E: book with a mainly black cover

Na, most már eljött az ideje, hogy ennek a gyönyörű kötetnek is nekiálljak! Többször beterveztem amióta megvan, úgyhogy augusztusban most már tényleg nekiülök. :) Természetesen nemcsak ide illik amúgy a főleg fekete borítója miatt, hanem egy másik kihíváshoz is jó. XD

Úgyhogy viszonylag könnyedén, félig-meddig a szerencsének köszönhetően összeállt lényegében az augusztusi TBR-om is ezzel. Aminek igazán örülök, hogy a pontokhoz sikerült csak 1-1 könyvet választanom. Legutóbb ugyanis kissé bajban voltam e téren. XD


Ha pedig már az augusztusi TBR-ról van szó, akkor a fentieken kívül arról a max két könyvről is beszéljünk, amik még bele fognak férni a hónapba:

 

Az egyik pl a Martian lesz, amit az utolsó havi Mini könyvklubra választottam, a másik pedig egy ebook lenne, vagy a Pokoli tűz Sherrilyn Kenyon-tól, vagy Goldenlane-től a Pokoli balhé. Majd kitalálom, hogy melyikhez lesz jobban kedvem. 

 

És, akkor ennyi lennék mára!
Akik részt vesznek a kihíváson, azoknak jó olvasást! Remélem könnyedén összeáll az olvasnivalók listája mindenkinek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése