Könyvkemping 2023 - Start!

 


Bár hónap elején már be lett harangozva, de én csak most, a readathon első reggelén jutottam el odáig, hogy írjak is a 2023-as könyvkempingről először. Ezzel úgymond nincs is gond, mert hivatalosan nekem este nyolctól, a nyitó live-tól indul a readathon, addig pedig még befejezek egy könyvet, készülődök, tervezgetek. ^^

Szóval beszélgessünk egy kicsit az elkövetkezendő két hétről! :)

/A könyvkempingről itt mindent elértek./

A mai nap programja este nyolcig lényegében készülődés lesz: otthoni takarítás, könyvespolc rendberakás, a tbr konkretizálása, egy-két olvasási mini maraton betervezése(egy 24 órás olvasás v. két 12 órás, a kempinges readin-ekre ránézni, hogy mikor tudok én is csatlakozni stb), a kemping "naplózásának" átgondolása, a most aktuálisan olvasott Marina befejezése. Mivel eléggé szerencsés módon pont ez a hétvége és a következő szabad lesz nekem(ez nem lesz máskor így sose), így merhetek talán ténylegesen reménykedni, hogy sok liveban, readin-en részt tudok venni, illetve sok könyvet is tudok elolvasni. Szóval, nagy reményekkel indulok neki a könyvkempingnek! :)

Na de térjünk is rá a tervezett könyvekhez!

A céh kiválasztásánál és a könyvek válogatásánál fő szempont volt nálam, hogy mik vannak most kikölcsönözve könyvtárból, milyen könyvek vannak tervben erre az évre illetve 1-2 saját könyv is szóba jöhetett. Amit sajnálok, hogy a februárra be volt tervezve egy hosszú sorozatból 4 rész angolul, amit így halasztanom kell, illetve nem tudom beszámítani a céhes olvasmányok közé egy mini könyvklubbos regényt, úgyhogy ez úgymond céhen kívüli olvasás lesz. 

A választott céhem végül a 2 Kódexmásoló céh közül a Könyvkötő lett. 

Kódexmásolóként Te őrzöd a Föld minden tudását, ezért szerteágazó ismeretekre van szükséged. Ennek megfelelően sok zsánerben olvasol, a tudásod pedig nagy. A könyvkötőnek az alábbi szempontok szerint kell olvasnia 5 tetszőleges történetet, legalább két különböző pontot kilőve (tehát olvashatsz például három barna kötetet és két ismeretterjesztőt, vagy 4 nem angol/magyar nyelvű dolgot és egy történelmi ifjúságit):

Céhmester: Zsófi

  1. Barna vagy fehér borítós könyv
  2. Afrikai szerző
  3. Illusztrált kötet
  4. Egy kötet, ami különleges (pl. élfestett vagy aranyozott)
  5. Ismeretközlő irodalom
  6. Európai uniós szerző



Nos, a fenti szempontokhoz lényegében elég könnyen találtam olvasnivalót, annyi volt csak a bökkenő, hogy nem igazán tudtam nem regényeket összeválogatni. De én így is reménykedem, mert lesznek mini maratonok nálam, ki fogom használni minden szabadnapomat, amikor nem dolgozok, illetve én úgy érzem, hogy olyan könyveket válogattam össze, amikkel jól fogok haladni és tetszeni is fognak. Mert hát ez fontos, hogy ne kényszerolvasás legyen. Úgyhogy élvezni fogom minden napját a könyvkempingnek. :)

Nézzük is a konkrét könyveket, amiket olvasni fogok a fenti szempontok alapján:

A Sakkara titka amolyan szerencsés módon került ide, hiszen nem is olyan rég vettem 2 Readers Digest válogatáskötetet, melynek egyikében ez a történet szerepel. Egy ír íróról van szó, így az európai úniós szerzőhöz be tudom számítani ezt. Mint utólag kiderült elvileg egy másik betervezett könyvet is be tudok számítani ehhez a ponthoz, de mivel ez is érdekel(annak ellenére, hogy háborús időkben játszódik XD) és viszonylag rövid történetnek számít, így meghagyom.
A következő szemponthoz az illusztrált kötetet kellett választanom, ami egyértelműen egy várólistacsökkentős könyv lett, a No game no live light novel 4.része. Ezt azért is várom nagyon, hogy elkezdjem, mert a belőle készült animébe ez a rész már nem került bele. :)
Aztán kaptam az alkalmon és fehér borítós könyvként beszámítva el fogom most olvasni Papp Dóra legújabb regényét, a Rúnatáncot is, mely a Bolyongó folytatása. Gyönyörű könyvről van szó az előzményével együtt, a történet is érdekel, úgyhogy nem hiszem, hogy nehézségeim lesznek. Oké, a német helyszín annyira nem vonz, de nem fogom ezt nagy dobra verni. XD
Aztán végül lesz két ismeretközlő irodalom is: Az egyik egy ebook, az Atomic Habits, illetve egy könyvtári könyv, Nényei Pál Az irodalom visszavág sorozatának 3.része. Ez a kettő szerintem folyamatosan kéznél lesz és mindig olvasok belőlük egy-egy részt. Nem igazán akarom egybe letolni őket. 

És ezek lennének a konkrét tervek. Persze fogom olvasni a Mini könyvklubbos könyvet, szeretnék egy kis Pandora Hearts-et is elővenni, illetve van még egyéb nem konkrét terv is, de azokról majd akkor lesz szó, ha sorra kerülnek. 

Miket szeretnék még a két hét alatt:

- Read-inek, live-ok: Mivel rendszeresen lemaradok ezekről, így szeretném most kihasználni azt, hogy viszonylag nagy eséllyel tudok ezeken részt venni rendesen élőben. Mégha nem lesz bátorságom megszólalni, kommentelni legalább fogok majd. XD
- Mini maratonok: Egy 24 órást vagy kétszer 12 órást szeretnék valamikor megejteni. Nagyon hiányzik ez a fajta maraton és szeretnék még egy olyan sikeres, élvezetes alkalmat megszervezni, mint amilyen a legelső volt. 
- Vlogolás: Legalábbis valamilyen alap, egyszerű formája, vagy audió formátumban megemlékezni az elkövetkezendő napokról... Ezen ma még agyalok, a lényeg, hogy nem akarok csak írásban "naplózni" a könyvkempingről. 
- Insta kihívások: Megpróbálkozok velük idén is, mégha nem fogok tudni minden kihívást megcsinálni. 

Éés ennyi. Nem merek többet írni, majd kialakul úgyis a többi. :)

Itt el is búcsúzok, mert ismét túl sok időt szöszmötöltem és van még mit csinálnom este nyolcig. 

Aki elkezdett már éjfélkor olvasni, annak jó olvasást!  És persze jó kempingezést mindenkinek! ^^

Hitoridori voltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése